ТОРТ «ДЕНЬ І НІЧ»: для тіста: борошно 1,5 склянки цукор 1ст. яйця 3шт. сметана 1ст. какао 3ст.л. пекарський порошок 3ст.л. горіхи 1ст. для крему: густа сметана 500гр. цукор 200гр. шоколад 100 гр. Тісто «День»: яєчні жовтки розтерти з 0,5 скл. цукру, додати 0,5 ст. сметани, 3/4ст. борошна, 1,5 ч. л. пекарського порошку. Все збити, вилити у форму і випекти корж. Залишити остигати. Тісто «Ніч»: білки з 0,5 ст. цукру збити в круту піну, додати 0,5 ст. сметани, 1ст. подрібнених горіхів, 3/4ст. борошна, какао, 1,5 ч. л. пекарського порошку. Також спекти корж і остудити. Обидва коржі розрізати навпіл. Зробити сметанний крем: збити міксером сметану і цукор, розділити навпіл, в одну частину крему додати трохи какао. Чергувати коржі: світлий-темний, промазуючи кремом. Верхній корж повинен бути білим. Змастити його кремом і присипати тертим шоколадом.
|