Цей рецепт узятий з австралійського журналу. Я джем цей не варила, насилу уявляю який смак може бути у джему, який варився з томатами, але за відгуками виходить досить таки смачно! Так що можна ризикнути і спробувати зварити. необхідні Інгредієнти: чотири середніх за розміром помідора, шістдесят грамів імбиру, один літр води, чотириста грамів цукру, шістдесят мл свіжого соку, видавленого з великого лимона.
Готуємо: помідори потрібно обшпарити окропом і зняти шкірку, імбир почистити і дрібно подрібнити, яблуко помити і на тертку натерти. Змішуємо в одній скляній мисці цукор і лимонний сік, додаємо яблуко, імбир. Помідори тиснемо виделкою і теж сюди в загальну масу додаємо. Перемішали один раз, ставимо на 15 хвилин на повну потужність. Дістаємо миску, перемішуємо і ще ставимо в мікрохвильовку, але на цей раз на двадцять хвилин. За весь цей час треба три рази перешкодити джем. Після цього у гарячому вигляді розливаємо по банках і все. Остуджуємо, їмо.