Тоффі ручної роботи: На 30 цукерок: Ірис вершковий — 250 р Горіхи (фундук) — 30 шт. Шоколад темний — 50 р Вершки (10%) — 6 ст. л. Масло вершкове — 2,5 ст. л. Коньяк (бренді, лікер) — 1 ст. л. (за бажанням). Поламати на шматочки або дрібно нарізати ірис. Розтопити на водяній бані ірис з додаванням вершків (5 ст. л.) і коньяку. Зняти з вогню і додати вершкове масло (2 ст. л.), щоб маса вийшла гладкою і блискучою. Формочки змастити олією (можна рослинним) і заповнити їх розплавленим ірисом. В кожну цукерку в центр вставити по одній цілій горіху (горіхи попередньо потрібно очистити від лушпиння) і покрити знову ірисом. Розтопити шоколад на водяній бані з додаванням 1 ст. л. вершків. Додати вершкове масло (0,5 ст. л.), розмішати. Отриману масу чайною ложкою викласти на кожну цукерку по центру. Поставити цукерки в морозильну камеру години на 4-5. Після цього вони легко відокремлюються від стінок форми. Вони досить швидко стають м'якими. Цукерки ручної роботи готові. Дуже смачні, як справжні тоффі відомої фірми.
|