Головна » Статті » Рецепти

Тісто для піци за 5 хвилин
Мабуть, складно знайти таку людину хто не любить піцу. І багато господині шукають найбільш оптимальний рецепт приготування цієї страви. Бути може, саме ця рецептура і виявиться самої заповітної та коханої.
Отже, що ж нам необхідно:

Дріжджі сухі - 1 пакетик (8 - 11 грам);
Сіль - 12 - 15 грамів;
Вода - 720 мл;
Борошно - 1120 грамів.

Як же будемо готувати тісто?

Те, що тісто готується практично 5 хвилин, це не рекламний трюк, так воно і є. Одне уточнення - йдеться про п'яти хвилинах замісу цього диво тесту.

У велику ємність, бажано високу, насипаємо дріжджі. Потім додаємо сіль і вливаємо теплу водичку. Розмішуємо дерев'яною ложкою. Після цього повільно всипаємо борошно, і весь час заважаємо ложкою. Ніяких рук, тільки ложка. Після того, як тісто набуло вигляду тягучою, гладкою, однорідною і липкої маси, борошно перестаємо додавати.

Далі треба дістати ложку і щільно закрити ємність з тістом кришкою. Залишити підніматися на дві години. Після цього тісто відправити в холодильник ще на три години для дозрівання. Перемішувати тісто не треба і расстаивать його після холодильника також не потрібно. Просто треба відірвати шматочок, необхідний для приготування піци.

Викладати тестовій шматочок слід на подпыленый борошном стіл, і, посипавши борошном зверху, оформити у вигляді кола або прямокутника, як кому подобається. А далі готувати, так як ви зазвичай готуєте піцу.

Тісто може зберігатися в холодильнику приблизно 2 тижні.

Приємного апетиту!
Просмотров: 636
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, борошно

Рекомендовані рецепти:

Салат з капустою і кукурудзою (рецепт)
Баклажани по-корейськи
Яблучна коврижка
Сирний пиріг з мандаринами
Штрудель з сирного тіста з вишнею
Морквяно-апельсиновий пиріг
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: