Манник готується з продуктів, які завжди є під рукою. Швидко, просто і виходить дуже смачно. Якщо зробити прошарок з крему, то випічка цілком підійде і для свята. Інгредієнти: склянку манною крупи, половина склянки рослинного масла, склянка води, 100 грам борошна, половина склянки цукру, 1,5 чайних ложки розпушувача, три столові ложки какао, пакетик ванільного цукру, по половині склянки родзинок і мелених волоських горіхів.
У мисці змішайте манну крупу, цукор звичайний і ванільний, влийте воду, розмішайте і залишіть на два - три години, поки манка добре не набубнявіє. Потім влийте рослинне масло, розмішайте віночком і поступово введіть борошно, змішане з какао і розпушувачем. Тісто повинно вийти без грудочок, по консистенції як густа сметана. Якщо буде рідким, додайте ще одну - дві столові ложки борошна. Додайте горіхи (їх потрібно дрібно порубати ножем або потовкти в ступці) і розпарений ізюм. Перекладіть тісто в змащену маслом форму, поставте в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте приблизно годину. Готовий манник остудіть на решітці, посипте цукровою пудрою.
|