Тістечка з желе з ківі: Бісквіт 60 гр цукру 60 гр борошна 20 гр м'якого масла 3 жовтки 2,5 білка. Желе з ківі 250 гр ківі 60 мл води + 1,5 ст. л. 1/4 ст цукру (я додала ще додатково 1 ст. л., цукор за смаком) 7 гр желатину. Желе зі сметани 250 гр сметани 50 гр цукру 7 гр желатину. Жовтки збити з 50 гр цукру протягом 5 хвилин. Просіваючи потроху борошно, замісити тісто. Додати розм'якшене масло. Збити білки з дрібкою солі до піни, в кінці всипати решту 10 гр цукру. Порціями додати до тіста білки, акуратно перемішуючи. Духовку розігріти до 210°С. Вилити тісто на пергаментний папір і розподілити його по листу. Воно повинно бути товщиною десь 1 див. Випікати 10 хвилин. Ківі очистити і нарізати. У каструлю насипати цукор і додати 1,5 ст. л. води. Як тільки почало кипіти, покласти в цей сироп ківі. Варити близько 10 хвилин. Протерти зварений ківі через дрібне сито. Так як колір ківі зміниться і стане більш темним, то можна додати зовсім небагато (буквально один кристалик) зеленого барвника, щоб колір желе був більш насиченим. 60 мл води розчинити желатин (у мене швидкорозчинний). Додати желатин в масу з ківі. Перемішати. Дати трохи загуснути цій масі. Це потрібно для того, щоб желе не вбралося в бісквіт. Бісквітний корж розрізати на дві частини. На одну частину вилити желе з ківі і поставити в холодильник до повного застигання. Потім накрити другим коржем. Взяти зовсім трохи води і розчинить в ній залишилися 7 гр желатину. У сметану, всипати цукор і дати їй постояти хвилин 5, щоб цукор розчинився. В сметанний крем вилити желатин і добре перемішати. Тепер є невелика хитрість. Бісквіт з желе з ківі викладаємо на лист фольги. Фольгою як би обертаємо наш бісквіт, але так, щоб вийшли невеликі бортики. Тепер можна вилити шар сметанного желе. Фольгою обернули для того, щоб сметана залишилася нагорі бісквіта. Можна використовувати фольгу, а глибоку форму відповідного розміру. Поставити наш торт в холодильник до застигання сметанного желе. Залишається тільки дістати і розрізати на трикутники. Подавати, прикрасивши ківі і лимоном.
|