Це і не фруктовий, і не овочевий салат. Такий своєрідний мікст з манго і свіжого огірка. Не сказати що десерт, швидше салат підійде як доповнення до основного гарячого блюда. Смак освіжаючий, а сам по собі салат дуже легкий.
Інгредієнти: одне велике манго (не обов'язково дуже солодке), два свіжих огірка (середніх), половинка маленького гостренького перчика. Для заправки: щіпка солі, дві столові ложки цукру, 60 мл рисового оцту (якщо такого немає, можна використовувати яблучний, він лише трохи змінить смак).
Манго розрізаємо навпіл, чистимо від шкірки, вирізаємо кісточку. Ріжемо невеликими скибочками. Якщо огірки тепличні, то очистіть їх від шкірки - вітамінів в ній все одно немає, а нітратів вистачає. Грунтові огірки можна не чистити. Наріжте скибочками. Гострий перчик дрібно порубаєте. Покладіть в пиалку, додайте цукор і сіль, влийте оцет і розмішуйте, поки цукор не розчиниться. Скибочки манго і огірка перемішайте, викладіть в салатник і полийте заправкою. Можна салат поставити в холодильник або відразу ж подавати.
|