Свинина в кисло — солодкому соусі: шия свинна 400 г перець болгарський 3 штуки цибуля ріпчаста 1 штука ананас консервований-50 г гриби шиітаке 100 г крохмаль 50 г цукор 100 р кетчуп 160 р соєвий соус 50 мл мірін (рисове вино) 30 р оцет для суші 30 мл масло рослинне 60 мл Першим ділом потрібно приготувати сам соус. Для цього у великій мисці віночком або вилкою перемішати цукор, кетчуп, соєвий соус, оцет для суші і соус, мірін. Відставити в сторону. Ріпчаста цибуля очистити і нарізати півкільцями, перець (краще взяти різних кольорів — жовтий, червоний і зелений), гриби і ананас — невеликими однаковими кубиками. Свинину нарізати такими ж дрібними кубиками, обваляти її в крохмалі і обсмажити на маслі, помішуючи, приблизно сім хвилин до повної готовності. Потім додати до свинини подрібнені овочі, збільшити вогонь, обсмажити все протягом трьох хвилин, і потім вже вмішати соус. Зменшити вогонь, дати готовому страві постояти чотири хвилини, щоб змішалися смаки.
|