Супу-пюре з печериць: Печериці 300 гр Цибулю порей, біла частина 1 Часник 1 зубчик Вода 300 мл Масло вершкове 2 ст. л. Вершки 150 мл Сіль, перець Мускатний горіх мелений. Вершкове мало розтопити на сковорідці, згасити в порізану цибулю порей. Печериці вимити, порізати, закинути в киплячу воду, варити близько 10 хвилин. Додати до грибів цибулю, поварити ще хвилини 3. Подрібнити вміст каструлі блендером не до однорідної маси, вміст має бути розміром з крупинку. Вершки злегка підігріти, додати до них роздавлений зубчик часнику, влити в каструлю. Посолити, поперчити, спробувати на смак, додати при необхідності ще спецій, і потім додати мускатний горіх. Мускатний горіх додасть супу-пюре неповторну нотку аромату і посилить смак грибів.
|