Ще один рецепт болгарської кухні. Овочевий супчик з незвичайними сирними галушками. У суп додаються баклажани, але це на любителя, хто до цього овочу ставиться байдуже - можете баклажани виключити, а додати, наприклад, куряче філе.
Інгредієнти для супу: один великий баклажан, два болгарських перцю, одна цибулина, одна морквина, дві часточки часнику, зелень, сіль і мелений перчик. Для галушок: 100 грам сиру, 60 г вершкового масла, одне яйце, 80 грам борошна.
Спочатку робимо галушки. Змішуємо тертий сир, холодне вершкове масло, яйце і борошно. Вимішуємо м'яке тісто, яке прибираємо в холодильник. Ріжемо великими шматочками баклажани. Дрібно ріжемо цибулю, моркву і перець. Обсмажуємо овочі на рослинному маслі - спочатку цибулю і моркву, потім додаємо перець і баклажани. Овочі можна посипати перцем і спеціями. Доводимо до кипіння воду або бульйон, кладемо овочі, даємо закипіти, варимо хвилин п'ять. Потім додаємо часник. Робимо з сирного тіста невеликі кульки і кидаємо їх у бульйон. Тушкуємо суп ще десять хвилин на слабкому вогні, кладемо зелень, якщо потрібно - підсолюємо і знімаємо з вогню. Головне щоб овочі не переварилися. Якщо готуєте з курячою грудкою, то її потрібно нарізати шматочками, злегка обсмажити і зварити бульйон. Далі - за рецептом.
|