Смачне і також дуже ошатне з вигляду страва, що підходить для святкового меню в якості альтернативи звичного холодцю або заливний риби - заливна курка. Апетитне Блюдо, дивно смачне і цікаве, що поєднує в собі легке куряче м'ясо і овочі.
Складу страви (з розрахунку на шість порцій): одна куряча грудка, одна середнього розміру головка ріпчастої цибулі, дві не надто великі морквини, одна столова ложка желатину, а крім цього консервований зелений горошок, варені перепелині яйця, свіжа зелень петрушки, чорний перець і сіль.
Спочатку необхідно відварити куряче м'ясо: для цього покласти грудку в каструлю і залити холодною водою (буде потрібно шість-сім склянок води), поставити на вогонь і довести до закипання. Потім зняти пінку і додати до курки обчищені моркву і ріпчасту цибулю, а також додати сіль за смаком і варити протягом півтора годин. Після бульйон процідити і остудити. Желатин замочити у склянці охолодженого бульйону і залишити приблизно на годину, а потім нагріти до розчинення і додати до суміші ще два-три склянки бульйону. В прозорий скляний келих або креманку викласти зелений горошок, порізані на чотири частини перепелині яйця, а ще порізані красивими скибочками м'ясо курки і моркву і зелень петрушки. Все це залити підготовленим бульйоном і прибрати до застигання у холодильник.
|