Головна » Статті » Рецепти

Пиріжки з капустою пісні
СКЛАД:
Для тесту вам знадобиться:
Борошно - 2 склянки
Вода - 1 склянка
Сухі дріжджі - 1 чайна ложка
Цукор - 1 чайна ложка
Сіль - 1 чайна ложка
Рослинна олія - ¼ склянки
Для начинки:
Капуста - 500 г
Ріпчаста цибуля - 2 середні цибулини
Сіль за смаком
Цукор - 0.5 чайної ложки або за смаком
олія для обсмажування
З наведеного кількості інгредієнтів у мене вийшло рівному 14 пиріжків
ПРИГОТУВАННЯ:
¼ склянки води додайте дріжджі, цукор, 1 - 2 чайні ложки борошна. Все перемішати до однорідної бовтанки і залиште в теплі на 15 - 20 хвилин до появи пінної шапочки.
Якщо за цей час суміш не почала пінитися, значить дріжджі втратили свою активність, а просто померли, і готувати з ними - переклад часу і продуктів, їх треба замінити на свіжі.
В окрему миску просіяти борошно, додайте сіль, размешайте.В центрі борошняний гірки зробіть лунку.
В чашку з дріжджовою сумішшю додайте воду до повного склянки і влийте в центр лунки.
Поступово підсипаючи борошно з країв в центр лунки, замісіть м'яке тісто. При необхідності додайте трохи води або борошна (щоб домогтися бажаної консистенції).
Особисто я готую пиріжки на дуже-дуже м'якому тесті, але при бажанні ви можете додати трохи більше борошна і замісити тісто покруче.
Замішане тісто добре вимісіть. В процесі вимішування додавайте потроху рослинна олія.
зрештою у мене вийшло дуже м'яке, жидковатое, липке тісто.
Вымешанное тісто накрити плівкою або полотенчиком і залиште в теплі до подвоєння в обсязі.
Якщо маєте час, підійшло тісто гарненько обімніть і дайте піднятися вдруге.
Для начинки дрібно порубайте капусту.
Якщо ви любите, щоб капуста всередині пиріжків була абсолютно м'яка, додайте нарізану капусту в сотейник, додайте воду або молоко і протушкуйте під кришкою до бажаної м'якості. Готову капусту відкиньте на сито, а потім натисніть.
Якщо вам подобається, щоб в капусті залишалася деяка пружність, просто залийте нарізану капусту окропом і залиште на 10 - 15 хвилин, а можна і до повного охолодження.
Потім так само відкиньте на сито і відіжміть.
На сковорідці обсмажте нарізану дрібним кубиком цибулю до дуже легкою золотинки. Додайте капусту і обсмажуйте до сухості фаршу і бажаної ступеня зажаристости.
Особисто я не люблю сильно зажуритися капусту, але скільки людей - стільки й думок, орієнтуйтеся на свій смак. Додайте цукор, сіль. Зніміть з вогню і дайте повністю (до кімнатної температури, не до теплого!) охолонути.
Підійшло тісто розділіть на рівні шматочки.
Кожен шматочок скачайте в гладкий кульку.
Сформовані тестяные кульки накрийте пленочкой і залиште хвилин на 10 - 15 відпочити.
А далі все як звичайно: кожна кулька розтягніть у корж, на центр викладіть капустяну начинку, защипайте і пиріжок готовий. Таким же чином зліпіть всі інші пиріжки.
Сформовані пиріжки викладіть на деко, застелений папером для випічки (викладайте швом вниз).Накройте плівкою і залишити на 20 - 40 хвилин для вистійки.
Перед випічкою змастіть або яйцем, збовтаним з невеликою кількістю води, або в пісному варіанті міцною чайної заваркою з невеликою кількістю цукру, а можна і просто водичкою. Після випічки можна змастити олією.
Випікайте при 200 С до рум ’ яності (близько 10 хвилин). Враховуйте, що час і температура випічки не є абсолютними і остаточними, орієнтуйтеся на реактивність своєї духовки.
Приємного вам апетиту!
Просмотров: 2016
Категория: Рецепти |
| Теги: пиріжки, тісто

Рекомендовані рецепти:

Салат з оливками і тунцем
Печиво "Анзак"
Яблучний насипний пиріг
Цукерки, бараночки
Оселедець у східному стилі
Трюфелі з білого шоколаду, шафрану і сушеного абрикоса
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: