Головна » Статті » Рецепти |
Пиріжки з капустою пісні
СКЛАД: Для тесту вам знадобиться: Борошно - 2 склянки Вода - 1 склянка Сухі дріжджі - 1 чайна ложка Цукор - 1 чайна ложка Сіль - 1 чайна ложка Рослинна олія - ¼ склянки Для начинки: Капуста - 500 г Ріпчаста цибуля - 2 середні цибулини Сіль за смаком Цукор - 0.5 чайної ложки або за смаком олія для обсмажування З наведеного кількості інгредієнтів у мене вийшло рівному 14 пиріжків ПРИГОТУВАННЯ: ¼ склянки води додайте дріжджі, цукор, 1 - 2 чайні ложки борошна. Все перемішати до однорідної бовтанки і залиште в теплі на 15 - 20 хвилин до появи пінної шапочки. Якщо за цей час суміш не почала пінитися, значить дріжджі втратили свою активність, а просто померли, і готувати з ними - переклад часу і продуктів, їх треба замінити на свіжі. В окрему миску просіяти борошно, додайте сіль, размешайте.В центрі борошняний гірки зробіть лунку. В чашку з дріжджовою сумішшю додайте воду до повного склянки і влийте в центр лунки. Поступово підсипаючи борошно з країв в центр лунки, замісіть м'яке тісто. При необхідності додайте трохи води або борошна (щоб домогтися бажаної консистенції). Особисто я готую пиріжки на дуже-дуже м'якому тесті, але при бажанні ви можете додати трохи більше борошна і замісити тісто покруче. Замішане тісто добре вимісіть. В процесі вимішування додавайте потроху рослинна олія. зрештою у мене вийшло дуже м'яке, жидковатое, липке тісто. Вымешанное тісто накрити плівкою або полотенчиком і залиште в теплі до подвоєння в обсязі. Якщо маєте час, підійшло тісто гарненько обімніть і дайте піднятися вдруге. Для начинки дрібно порубайте капусту. Якщо ви любите, щоб капуста всередині пиріжків була абсолютно м'яка, додайте нарізану капусту в сотейник, додайте воду або молоко і протушкуйте під кришкою до бажаної м'якості. Готову капусту відкиньте на сито, а потім натисніть. Якщо вам подобається, щоб в капусті залишалася деяка пружність, просто залийте нарізану капусту окропом і залиште на 10 - 15 хвилин, а можна і до повного охолодження. Потім так само відкиньте на сито і відіжміть. На сковорідці обсмажте нарізану дрібним кубиком цибулю до дуже легкою золотинки. Додайте капусту і обсмажуйте до сухості фаршу і бажаної ступеня зажаристости. Особисто я не люблю сильно зажуритися капусту, але скільки людей - стільки й думок, орієнтуйтеся на свій смак. Додайте цукор, сіль. Зніміть з вогню і дайте повністю (до кімнатної температури, не до теплого!) охолонути. Підійшло тісто розділіть на рівні шматочки. Кожен шматочок скачайте в гладкий кульку. Сформовані тестяные кульки накрийте пленочкой і залиште хвилин на 10 - 15 відпочити. А далі все як звичайно: кожна кулька розтягніть у корж, на центр викладіть капустяну начинку, защипайте і пиріжок готовий. Таким же чином зліпіть всі інші пиріжки. Сформовані пиріжки викладіть на деко, застелений папером для випічки (викладайте швом вниз).Накройте плівкою і залишити на 20 - 40 хвилин для вистійки. Перед випічкою змастіть або яйцем, збовтаним з невеликою кількістю води, або в пісному варіанті міцною чайної заваркою з невеликою кількістю цукру, а можна і просто водичкою. Після випічки можна змастити олією. Випікайте при 200 С до рум ’ яності (близько 10 хвилин). Враховуйте, що час і температура випічки не є абсолютними і остаточними, орієнтуйтеся на реактивність своєї духовки. Приємного вам апетиту! | |
Просмотров: 2016 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |