СУП З ЛОСОСЕМ І ЦИБУЛЕЮ: 1 ст. ложка оливкової олії, 1 велика дрібно порізана цибулина, 3 великих пера цибулі-порею, 1 дрібно порізана картоплина, 2 склянки рибного бульйону, 0,7 л води, 1 лавровий лист, 300г філе лосося без шкіри, порізаного на 1 см кубики, 5 ст. ложок подвійних вершків, сіль, перець, лимонний сік (за бажанням), порізаний кервель або петрушка для прикраси. Розігріти масло в каструлі з товстим дном. Додати цибулю і цибулю-порей і обсмажувати близько 3 хв. Додати картоплю, бульйон, воду і лавровий лист із великою щіпкою солі. Довести суп до кипіння, зменшити вогонь, накрити суп і варити близько 25 хв, поки овочі не стануть м'якими. Вийняти лавровий лист. Дати супу охолонути, потім перелити половину супу в міксер зробити однорідне пюре і відставити (якщо користуєтеся кухонним комбайном, спочатку злити всю рідину і збережіть, зробіть пюре і з'єднайте з бульйоном). Повернути пюре в каструлю з супом і нагріти на повільному вогні. Приправити лосось і додати його в суп. Готувати суп з лососем 5 хв, помішуючи, до готовності лосося. Додати вершки, за бажанням можна додати лимонний сік. Розлити суп з лососем по тарілках, прикрасити петрушкою і подавати.
|