Головна » Статті » Рецепти

Запечені кальмари
Дивно просте у приготуванні блюдо з кальмарів, які запікаються в духовій печі разом з картоплею і цибулею - швидко готується, смачне і ситне блюдо для любителів і цінителів страв з морепродуктів.

Список продуктів для приготування запечених кальмарів: власне самі кальмари - їх потрібно близько одного кілограма, половина кілограма картоплі, одна-дві цибулини середніх розмірів, 80 грамів оливкової олії і 80 грамів майонезу, а також сіль, перець та інші спеції за смаком, зелень петрушки.

У першу чергу потрібно вибрати відповідну жароміцну ємність, в яку викласти шаром невелику частину картоплі, попередньо почищеної, порізаного на середнього розміру кубики і відвареного до готовності в підсоленій воді. Цибулю треба очистити і порізати півкільцями, після чого обсмажити злегка на олії, потім додати до цибулі вимиті і очищені від нутрощів, порізані на шматочки кальмари і тушкувати деякий час. Додати до кальмарам і луку подрібнену зелень, а також посипати сіллю, перцем та іншими спеціями.
Вміст сковороди викласти у форму на шар картоплі, потім іде ще один шар картоплі і шар кальмари з цибулею. Чергувати шари, верхнім повинен бути шар картоплі, його необхідно рівномірно полити сумішшю олії та майонезу і після цього форму відправити в гарячу духовку приблизно на 30 хвилин.
Просмотров: 666
Категория: Рецепти |
| Теги: шар, картоплі

Рекомендовані рецепти:

Салат з квасолі і курки
Сирні конвертики
Вишневий штрудель з сиром
Сирні пампушки
Українські пампушки з часником
Паштет по-східному
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: