Цей молочний супчик за деякими даними належить до кухні прибалтійських народів; готувати його досить легко і такий рецепт здатний урізноманітнити дитяче або доросле меню.
Інгредієнти для супу: півтори склянки молока, дві-три великих сирих картоплини і одна велика відварена в мундирі картоплина, половина склянки води, одна чайна ложка вершкового масла, трохи солі.
Зварену в мундирі картоплину необхідно почистити від шкірки і протерти через сито або подрібнити яким-небудь іншим способом). Сиру картоплю очистити і натерти на крупній тертці (таким же чином як труть картоплю для приготування дерунів), після чого треба віджати з нього зайву рідину. Потім натерту сиру картоплю потрібно з'єднати з відварною, додати в отриману масу трохи солі і після цього гарненько перемішати. З отриманої картопляної маси сформувати галушки округлої форми і відварювати в киплячій воді (воду необхідно злегка посолити) на середньому вогні. В кінці варіння додати в каструльку молоко і довести суп до кипіння. При подачі гарячого супу, додати в нього вершкове масло.