СУП ХАРЧО: грудинка бараняча 200 гр., рис 40 гр., масло вершкове 1 ст. л, лук 1 шт., томатна паста 2 ст. л, соус ткемалі 1 ст. л , часник 2 зубчики, коріандр (киндза) 2 гілочки петрушка 2 гілочки хмелі-сунелі 1 ст. л перець червоний-1 стручок. Нарубані шматки баранячої грудинки разом з реберними кістками (по 2-3 шматка на порцію масою по 25-30 г) промити гарячою водою, покласти в порційний каструлю і заливають холодною водою. Варити до напівготовності, знімаючи піну і жир. Потім додати нарізаний сирої ріпчасту цибулю, перебраний промитий сирий рис і при повільному кипінні варити до готовності. Пасерувати томатну пасту(або томатне пюре) на знятому баранячому жирі з додаванням вершкового масла. Розтовкти часник і дрібно нарізати червоний перець. Додати в бульйон пасероване томатну пасту, товчений часник, дрібно нарізаний червоний перець, ткемалі, хмелі - сунелі, сіль і дати прокипіти. При подачі посипати дрібно рубаною зеленню.
|