Суп «Шурпа»: 500 г баранини або яловичини 5-6 шт. картоплі 2 шт. болгарського перцю 2 шт. помідорів 1 велика морква 1 велика головка цибулі 2-3 зубчики часнику 2 ст. л. томатної пасти сіль перець зелень за смаком. В казанку на рослинному маслі обсмажити цибулю. Додати м'ясо. Добре обсмажити. Поки смажиться м'ясо, порізати соломкою моркву і болгарський перець. В готове м'ясо додати помідори (порізані кубиками). Потім додати болгарський перець і моркву (трохи згасити). Перекласти все в каструлю, додати томат-пасту і води, щоб покривала овочі з м'ясом. Тушкувати 30 хвилин. Картоплю почистити, нарізати кубиками. Додати картоплю до м'яса і овочів. Посолити, поперчити. Варити до готовності картоплі. В кінці додати видавлений часник. Закрити кришкою. Вимкнути газ. І дати настоятися 10-15 хвилин. Подавати із зеленню.
|