Головна » Статті » Рецепти

Сунично-малиновий торт
Сунично-малиновий торт:

Для бісквіта:
яйця 3 шт.
цукор 6 ст. л.
масло вершкове 150 г
кефір або сметана 100 г
борошно 2 склянки
розпушувач 1 пакетик
Для крему:
вершки 350 р
риккота або будь-сирний сир 250 г
цукрова пудра 2-3 ст. л.
малина-200 г
цукор 2 ст. л.
Для желе:
желе десертое зі смаком полуниці 1 пакет (50 г)
желатин 1 пакет (10 г)
вода кипяченная 0,4 л
ром 1 ст л.
полуниця 250 р.

Яйця збити з цукром, додати м'яке масло і кефір, продовжуючи збивати, поступово додаємо борошно з розпушувачем.
Тісто як на оладки.
Роз'ємну форму ( 25 см) змастити маслом, посипати борошном.Можна випікати один великий бісквіт і потім різати його на 3 частини або відразу розділити тісто і випікати кожен корж окремо при 180*.Полуницю вимити, обсушити і розрізати кожну ягоду навпіл уздовж.В кип'яченою воді розвести желатин і пакетик полуничного желе. Поступово нагріваючи, дочекатися повного розчинення, додати ром. Остудити.Малину (можна заморожену) засипати цукром, прогріти на повільному вогні, помішуючи, до розчинення цукру, протерти крізь сито.Вийде досить густе пюре.Коржі зменшити в діаметрі до 20,5 см. Для крему збити вершки з цукровою пудрою, обережно підмісити до них рікотту.Дно рознімної форми застелити харчовою плівкою або папером для випічки (щоб не підтікало желе)На денце від рознімної форми (без бортів) рівно в центр викладаємо перший корж, змащуємо його 1/3 малинового пюре і наносимо крем 1/3,Накриваємо наступним коржем, операцію повторюємо, накриваємо третім коржем і змащуємо третій корж тільки пюре.Акуратно надягаємо на «торт» відкриті борти форми. В одержаний зазор між тортом і бортом форми (не закривати!!) викладаємо половинки сердець, щільно один до одного, зрізом до торта (хвостиками вниз).Тільки після цього закриваємо кільце на замок. З ложки по колу поливаємо полунички желе. (спочатку трохи, щоб нижній корж не розмокнув).Прибираємо в холодильник на кілька хвилин. Потім поливаємо ще желе (майже до верху полуничок) даємо застигнути.Тепер викладаємо другий ряд полуниці (хвостиками догори) у проміжки між ягодами нижнього шару. Заливаємо желе до верху торта. Ставимо застигати.Залишився крем викладаємо в кондитерський мішок і з допомогою насадки прикрашаємо верх торта. В серединку викладаємо полуницю. Прибираємо в холодильник на 1-2 години. Перед подачею полуницю посипати цукровою пудрою.

Просмотров: 394
Категория: Рецепти |
| Теги: желе, викладаємо

Рекомендовані рецепти:

Морквяний торт
Бразильський сирний хліб
Хлібний пудинг з горіхами і яблуками
Полуничний пиріг
Спагетті з шинкою і томатним соусом
Мигдальної-яблучний пиріг
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: