Цікавий і незвичайний варіант салату-коктейлю з креветок з фруктами і селерою, з надзвичайно ніжним кисло-солодким смаком чудово підійде в якості легкої закуски для романтичної вечері, ну або ж для святкового столу.
Що потрібно для такого салатику: близько 150-200 грамів варених очищених креветок, два стебла селери, половинка середнього манго, один невеликий апельсин, 100 грамів свіжої полуниці, дві столові ложки нежирної сметани, три чайних ложки апельсинового соку, одна чайна ложечка солодкого соусу чилі, одна чайна ложка цукру і трохи солі.
Селера необхідно нарізати невеликими шматочками, манго порізати на кубики, часточки ретельно очищеного апельсина розрізати на кілька частин, а ягоди полуниці - на четвертинки. Потім всі підготовлені таким чином інгредієнти, а також креветки викласти в креманки або келихи. Змішавши сметану з соком апельсина і солодким соусом чилі, приготувати заправку для салату, додати в суміш цукор і сіль, перемішати і полити цим соусом зверху салат.