Соус Ткемалі готується із слив, хочу відразу попередити - це неймовірно смачний соус! У нас в родині його їдять не тільки з м'ясом, але і з макаронами, картоплею, просто з хлібом. Магазинний продукт кажуть теж гарний, але саморобний я думаю набагато смачніше. Принаймні можна свої улюблені приправи додавати в будь-якій кількості. Як готувати: стиглі сливи промиваємо і у велику каструлю складаємо (у мене спеціальний таз для варення), додаємо трохи води і проварюємо на повільному вогні сливи. Як тільки стануть сливи м'якими, протираємо через сито, готове пюре складаємо в чисту каструльку. Вода, в якій варились сливи, не потрібна.
Готове пюре проварюємо на повільному вогні, сюди додаємо нарізану кінзу, нарізані дрібно стеблинки петрушки (кріп я не додаю), додаємо пекучий перець, запашний перець, сіль за смаком цукор і будь-які будь-які спеції. Я варю хвилин тридцять соус ткемалі, як тільки смак мені подобається - перестаю додавати спеції, вимикаю вогонь і по банках соус розкладаю.))
|