Головна » Статті » Рецепти

Соус Ткемалі
Соус Ткемалі готується із слив, хочу відразу попередити - це неймовірно смачний соус! У нас в родині його їдять не тільки з м'ясом, але і з макаронами, картоплею, просто з хлібом. Магазинний продукт кажуть теж гарний, але саморобний я думаю набагато смачніше. Принаймні можна свої улюблені приправи додавати в будь-якій кількості.
Як готувати: стиглі сливи промиваємо і у велику каструлю складаємо (у мене спеціальний таз для варення), додаємо трохи води і проварюємо на повільному вогні сливи. Як тільки стануть сливи м'якими, протираємо через сито, готове пюре складаємо в чисту каструльку. Вода, в якій варились сливи, не потрібна.

Готове пюре проварюємо на повільному вогні, сюди додаємо нарізану кінзу, нарізані дрібно стеблинки петрушки (кріп я не додаю), додаємо пекучий перець, запашний перець, сіль за смаком цукор і будь-які будь-які спеції. Я варю хвилин тридцять соус ткемалі, як тільки смак мені подобається - перестаю додавати спеції, вимикаю вогонь і по банках соус розкладаю.))
Просмотров: 674
Категория: Рецепти |
| Теги: сливи, соус

Рекомендовані рецепти:

Булочки по 3 копійки, вони ж "Столичні"
Мафіни з мигдалем і цукатами
Сирний пиріг з полуницею
Стручкова квасоля з фаршем
Апельсиновий пиріг з оливковою олією
Морквяно-апельсиновий пиріг
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: