Цей холодний соус просто чудово поєднується з морепродуктами і блюдами з риби.
Необхідні інгредієнти: два яйця, два яєчних жовтки, 40 г маринованих грибів, 40 грамів солоних огірочків, 120 мл рослинного масла, 120 мл сметани, 40 грамів їдальні гірчиці, невелику кількість подрібненої зеленої цибулі, сік одного лимона, по дрібці цукру і солі.
Два курячих яйця слід круто відварити й остудити, після чого почистити і відокремити жовтки, які викласти в окрему посудину і ретельно розтерти з ще сирими яєчними жовтками і з гірчицею, а потім масу трохи збити. Влити до маси рослинне масло, не припиняючи збивати її. Мариновані гриби, солоні огірки і залишилися варені яєчні білки необхідно дуже дрібно порізати і, разом із зеленою цибулею, додати до жовткової маси. Також туди треба додати сметану і лимонний сік і приправити соус сіллю і цукром, а після цього гарненько перемішати отриману масу.
|