Головна » Статті » Рецепти

Сом в імбирному соусі
Ніжне і соковите м'ясо риби з лимонно-імбирним соусом буде смачним як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Список інгредієнтів: сом вагою приблизно 1,3 кілограма, чотири зубчики часнику, сік з одного лимона, корінь імбиру (7 см), одна чайна ложка куркуми, одна чайна ложка меленого коріандру, пів чайної ложки меленого чилі, чотири столові ложки мелених горіхів (фісташки, арахіс), дві столові ложки рослинної олії, дві столові ложки сметани, сіль.
Рибину слід ретельно помити, видалити зябра, шкірку не знімати, а гарненько поскоблить її ножем, після цього тушку сома сполоснути у воді і просушити за допомогою паперового рушника.
Приготувати маринад для риби: горіхи стовкти, вичавити лимонний сік, часник почистити і дрібно порізати, імбир дрібно нарубати; всі ці складові змішати в мисці, посолити, додати спеції, добре перемішати і додати до них сметану.
Рибу розрізати на шматки, при цьому не дорізуючи до самої підстави, а потім викласти її або в підходящу за розміром форму, або, якщо такий не є, спорудити щось подібне з фольги і при цьому ще й вистелити фольгою деко. Залити сома підготовленим маринадом і залишити приблизно на годину, щоб риба просочилася і замаринувалась, періодично поливати її маринадом.
Розігріти духовку до 190 градусів і поставити щільно упаковану в фольгу рибу запікати протягом 40-50 хвилин. Після цього розгорнути фольгу і запікати ще 5 хвилин.
Соку, який залишиться після запікання, зробити соус, додавши до нього пару ложок кукурудзяного борошна і варити близько 5 хвилин.
Просмотров: 528
Категория: Рецепти |
| Теги: фольгу, сік

Рекомендовані рецепти:

Салат з оливками і тунцем
Мафіни з мигдалем і цукатами
Фруктові пончики
Готуємо сирники
Яблучні сирники
Омлет-десерт з горіхами і курагою
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: