Головна » Статті » Рецепти

Соломка солона
Домашня соломка вийде не гірше, ніж магазинна, і навіть ще смачніше. Співвідношення солі і цукру підбирайте за смаком, якщо любите солодку соломку - просто додайте більше цукру, солону - менше цукру і більше солі.
Що нам знадобиться:

500 грам борошна
Пакетик розпушувача (11 грам)
100 грам вершкового масла або маргарину
50 грам цукру (для солоного тіста кількість цукру зменшіть)
Одне яйце
Один жовток
Щіпка солі в тісто
Велика сіль для посипання соломки

Борошно змішайте з розпушувачем, просіяти на стіл. Холодне вершкове масло нарізати шматочками прямо в борошно, порубати ножем і потім розтерти руками до стану олійною крихти. Додати збите з цукром яйце і щіпку солі. Замісити тісто, воно буде м'яким, не дуже крутим. Залишити відпочити на півгодини.
Потім тісто розкачати в тонкий пласт. Цей пласт нарізати смужками і кожну скачати жгутиком. Джгути розрізати на однакові шматочки, викласти на змащене маслом деко. Змастити зверху збитим жовтком (його збити з ложечкою води або молока) і посипати сіллю або цукром. Випікати на середньому вогні 10 - 15 хвилин.
Просмотров: 2957
Категория: Рецепти |
| Комментарии: 1 | Теги: солі, цукру

Рекомендовані рецепти:

Десерт "Халвинка"
Шоколадна баба (рецепт)
Шоколадні цукерки з м'ятою
Цукерки "Вишневий мармелад"
Печенюшки "Міні"
Домашні чебуреки
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: