Головна » Статті » Рецепти |
Соломка солона
Домашня соломка вийде не гірше, ніж магазинна, і навіть ще смачніше. Співвідношення солі і цукру підбирайте за смаком, якщо любите солодку соломку - просто додайте більше цукру, солону - менше цукру і більше солі. Що нам знадобиться: 500 грам борошна Пакетик розпушувача (11 грам) 100 грам вершкового масла або маргарину 50 грам цукру (для солоного тіста кількість цукру зменшіть) Одне яйце Один жовток Щіпка солі в тісто Велика сіль для посипання соломки Борошно змішайте з розпушувачем, просіяти на стіл. Холодне вершкове масло нарізати шматочками прямо в борошно, порубати ножем і потім розтерти руками до стану олійною крихти. Додати збите з цукром яйце і щіпку солі. Замісити тісто, воно буде м'яким, не дуже крутим. Залишити відпочити на півгодини. Потім тісто розкачати в тонкий пласт. Цей пласт нарізати смужками і кожну скачати жгутиком. Джгути розрізати на однакові шматочки, викласти на змащене маслом деко. Змастити зверху збитим жовтком (його збити з ложечкою води або молока) і посипати сіллю або цукром. Випікати на середньому вогні 10 - 15 хвилин. | |
Просмотров: 2957 Категория: Рецепти |
| |
| Комментарии: 1 | |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |