Солодкість «Чурчхела»: 1 Літр виноградного соку 100 грам волоських горіхів (арахісу, горіхів, родзинок) 100 грам борошна кукурудз 50 грам цукрового піску за бажанням прянощі (мелені кориця, кардамон, мускатний горіх, гвоздика, аніс і тощо). В сік додаємо цукор, прянощі і борошно, варимо на слабкому вогні до потрібної густоти. Суміш повинна стати дуже в'язкою. Після того як виноградна маса буде готова, беремо щільну нитку, нанизуємо на неї горіхи і занурюємо її в сироп. Тримаємо кілька хвилин, потім витягуємо і чекаємо, поки сік підсохне. Потім знову занурюємо в сік і повторюємо процедуру, поки шар навколо горіхів не досягне товщини 1-1,5 сантиметра. Тепер підвішуємо чурчхелу і залишаємо підсихати (бажано на сонячному світлі), поки оболонка не стане твердою. Після 2-3 місяців чурчхела придбає свій неповторний приголомшливий смак. Якщо вытерпите, можна дочекатися цього моменту.)
|