Солянка м'ясна збірна по-швидкому: Бульйон або вода кип'ячена 1,5-2 л Сало свиняче 50-70 р Ковбаса копчена 50-70 р Шинка 50-70 р Сосиски 50-70 р Морква 1 шт. Цибуля ріпчаста 1 шт. 3-5 шт. Помідор (можна замінити томатною пастою – 2 ст. л. на склянку води) Огірок солоний 100 г Сіль і перець за смаком. Прикраса при подачі (на одну порцію): Сметана 1 ложка Маслини 3-5 шт. Скибочки лимона 1-2 шт. Зелень свіжа, дрібно нарізана 1 щіпка (за бажанням). На розігрітій сковороді вытопите сало, попередньо дрібно нарізавши його. Залишилися шкварки можете потім видалити (за бажанням). Інші м'ясні продукти (їх повинно бути не менше 3 видів, але можна і більше – від цього тільки смачніше вийде), у нас це: копчена ковбаса, шинка та ковбаса – дрібно наріжте і злегка обсмажте в сковороді з розтопленим салом. В іншій сковороді, на рослинній олії, обсмажте дрібно нарізану ріпчасту цибулю, нарізані дрібною соломкою морквою. Додайте дрібно нарізані помідори (томат-пасту розведіть у склянці холодної кип'яченої води і вилийте туди ж). Все це трохи тушкуйте на слабкому вогні. За цей час наріжте соломкою солоні огірки, попередньо очистивши їх від шкірки. У каструлі закип'ятіть бульйон (воду), викладіть туди все з сковорідок (обсмажені м'ясні продукти і тушковані овочі), додайте нарізані солоні огірки, посоліть, поперчіть і варіть солянку протягом декількох хвилин на слабкому вогні. При подачі в кожну порцію солянки покладіть ложку сметани, скибочка лимона, кілька маслин і, за бажанням, трохи дрібно нарубаної зелені.
|