Головна » Статті » Рецепти

Солянка грибна
Солянка грибна:

Гриби білі сушені 50 р
Гриби білі мариновані півлітрова банка
Гриби білі свіжі або морожені 200 г
Капуста квашена 250 р
Капуста свіжа 300 г
Цибуля ріпчаста 1 шт (100 г)
Морква 1 шт. (200 г)
Зелень петрушки і кропу
Лавровий лист 2 шт.
Перець чорний горошком 5 шт.
Масло рослинне 3 ст. ложки
Лимон.

Сухі білі гриби залити 2 л води і поставити на вогонь. Довести до кипіння, вкинути лавровий лист і перець, зменшити вогонь і варити 30 хвилин.
Тим часом розігріти в сковороді рослинне масло і обсмажити на ньому 2-3 хвилини дрібно порізану цибулю і моркву, порізану шматочками. Додати кислу капусту, разом з розсолом, і тушкувати 20 хвилин. Якщо рідини мало, то додати ополоник грибного бульйону. Додати нашатковану свіжу капусту. Тушкувати на помірному вогні 15 хвилин. Процідити бульйон. Відварені сушені гриби викласти на тарілку і, коли трохи охолонуть, дрібно порізати. Бульйон довести до кипіння і вкинути порізані свіжі або морожені гриби. Проварити 10 хвилин. Взяти великий керамічний горщик (або товстостінну каструлю). Викласти у нього овочеву суміш і вилити бульйон з грибами. Додати порізані варені сушені гриби та мариновані гриби (рідина злити). Посолити за смаком. Накрити кришкою і поставити грибну солянку з капустою в духовку. Розігріти духовку до 170 градусів і томити солянку 1-1,5 години. У тарілку з солянкою покласти скибочку лимона, трохи зелені і мелений перець за бажанням.

Просмотров: 634
Категория: Рецепти |
| Теги: білі, гриби

Рекомендовані рецепти:

Курчата з грибами
Спагетті з вершковим соусом і грибами
Пряники медово-бананові
Салат "Крабик" (рецепт)
Пудинг з фініками
Шоколадні цукерки з вівсяними пластівцями
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: