Це одне з традиційних страв в Боснії. Для того, щоб приготувати цю страву, будуть потрібні наступні інгредієнти: 600 г дрібного цибулі (це близько десяти головок), 400 грамів телячого або яловичого фаршу, 80 г рису, 50 мл оцту, дві-три столові ложки рослинної олії, 30 г вершкового масла, одне куряче яйце, мелена солодка паприка, сіль, чорний перець, зелень петрушки, сметана.Луковицы для цієї страви краще вибрати маленькі, розміром з абрикос або сливу, а можна і дрібніше. У цибулин потрібно зрізати денце, помити, але не чистити. Підготовлений таким чином цибуля скласти в каструлю, залити водою і додати оцет, після чого довести до кипіння і варити ще близько 10 хвилин на слабкому вогні. Потім гарячу воду злити і залити цибулю холодною. Вийняти з цибулин серцевину, а решту розділити на шари-чашечки, верхній же шар з лушпинням викинути. Серединки цибулин подрібнити і додати до м'ясного фаршу. Додати у фарш варений рис, посолити, поперчити, додати паприку, а потім рослинне масло і яйце і все добре перемішати. Готовим фаршем акуратно наповнити цибульні чашечки-шари. Потім скласти фаршировані чашечки в широку каструлю і залити гарячою водою (вона повинна бути врівень з цибулинками), посипати зверху пластівцями вершкового масла. Накрити тарілкою з діаметром меншим, ніж каструля, а каструлю накрити кришкою. Тушкувати протягом години на невеликому вогні. Готову страву подавати, поливши сметаною і посипавши зеленню петрушки.
|