Сметанне желе з бананами: 500 г сметани 100 г цукру 2 банана 15 г швидкорозчинного желатину 25 г шоколаду. Сметана для приготування желе повинна бути кімнатної температури. До сметані додати цукор, збити міксером приблизно 5 хвилин до повного розчинення цукру. Желатин залити 100 мл гарячої води (не окропу), ретельно розмішати до повного розчинення желатину. Остудити до кімнатної температури, періодично помішуючи. Влити желатин до сметані (сметана і желатин повинні бути приблизно однакової температури, щоб желатин не згорнувся раніше часу), збити. Банани почистити, порізати великими кубиками. Розкласти по порційних келихах або склянках. Розлити сметану по келихах, поставити в холодильник не менше ніж на 1-2 години до застигання. Шоколад натерти на дрібній тертці. Посипати готову сметанне желе шоколадом.
|