Смажений рис - це одне з найпопулярніших страв індійської кухні, яке готують з будь-якими овочами. Можна розглядати його як самостійну страву або як гарнір до м'яса, птиці. Інгредієнти: 200 грамів рису, 1 цибулина, столова ложка дрібно нарубаного свіжого імбиру, 3 зубчики часнику, маленький перчик чилі, 2 солодких болграских перцю різних кольорів, 150 грам ананаса (консервованого або свіжого - що є), 150 грам замороженого зеленого горошку, 2 столових ложки соєвого соусу, рослинне масло. Якщо любите гостру їжу - додайте пару крапель будь-якого перцевого соусу (табаско наприклад).
Смажений рис можна готувати із залишків вчорашнього залишків рису або відварити рис у злегка підсоленій воді. Дайте рису охолонути. Поки рис вариться, дрібно порубаєте лук, перчик чилі, часник. Солодкий перець і ананас наріжте кубиками. На сильному вогні у великій глибокій сковороді розігрійте олію, покладіть цибулю, перець, імбир і часник. Обсмажуйте хвилину, стежте, щоб часник не пригорів. Додайте перець, горошок, ананас, смажте ще п'ять хвилин. Ананас має злегка підрум'янитися, а перець залишитися хрустким. До овочів покладіть рис, влийте соєвий соус, перемішайте, прогрійте і відразу ж розкладіть по тарілках.
|