Такий економ варіант "червоної ікри" готується із звичайної манки і оселедця, червоний колір страві додає томатний сік. Блюдо виходить смачним і до того ж натуральним, без жодних шкідливих домішок, які часто містяться в магазинній ікрі.
Складу страви: один стакан манної крупи, половина кілограма філе оселедця в олії (або ж філе двох оселедців), одна середнього розміру головка ріпчастої цибулі, один стакан томатного соку і один стакан соняшникової олії.
Рослинна олія томатний сік необхідно змішати і перелити в сотейник або каструльку і поставити на вогонь. Коли маса почне кипіти, в неї слід потроху засипати манну крупу і продовжувати готувати на помірному вогні, безперервно помішуючи при цьому до того моменту, поки маса не стане густою (це займе буквально кілька хвилин). Оселедець і ріпчасту цибулину потрібно пропустити через м'ясорубку або подрібнити блендером і отриману масу гарненько змішати з манкою, яка набула вже томатний колір. Залишити "ікру" перед уживанням на кілька годин у холодильнику.