Головна » Статті » Рецепти

Тарт з шоколадним мусом
Для приготування страви Вам знадобиться:
для тесту (pate brisee): борошно - 200г; масло вершкове - 100г; яйце (жовток) - 1 шт.; вода - 40мл; цукор - 30г; сіль - щіпка; для начинки: гіркий шоколад 450г; масло вершкове - 30г; цукрова пудра - 100г; яйця - 6 шт.; лікер Калуа - за смаком; лимон (цедра) - 1/2 шт.
Приготувати тісто для основи тарта: борошно просіяти, змішати з цукром і сіллю, додати охолоджені шматочки вершкового масла і порубати ножем до отримання крихти. Потім додати жовток і воду, вимісити пружне еластичне тісто. Скачати тісто в кулю, обернути плівкою і поставити в холодильник. Тісто розкачати в пласт товщиною не більш 5мм прямо на плівці. Перенести розкачане тісто в змащену маслом і припудрену борошном форму.Обрезать ножем краю, проткнути в декількох місцях вилкою. Поверх тіста вистелити пергаментний папір і насипати квасоля (або боби, у кого що є). Запікати в нагрітій до 200 с духовці приблизно до готовности. хвилин. Прибрати з форми папір.
Для начинки шоколад наламати на шматочки, скласти в жароміцну миску, додати вершкове масло і розтопити на водяній бані. Зняти з вогню.
Зварити сироп з половини цукрової пудри і 4-5 ст.л. води. Сироп варити до проби на м'який кульку. Жовтки відокремити від білків. Жовтки розтерти віночком до блідо-жовтого кольору, потім, продовжуючи їх збивати, влити тонкою цівкою цукровий сироп. Збивати, поки маса не стане зовсім світлої. Змішати жовткову масу з шоколадом. Додати лікер Калуа (кавовий).
Білки збити окремо в стійку піну, додати цукор, що залишився. Тепер по ложці перекласти шоколад в збиті білки, розмішуючи знизу вгору. Перелити начинку в основу з пісочного тіста. Посипати лимонною цедрою і поставити в холодильник на ніч. На наступний день розрізати тарт гарячим ножем (ніж нагріти у воді).
Просмотров: 639
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, шоколад

Рекомендовані рецепти:

Перемячи з м'ясом
Шоколадно-сирні мафіни з ягодами
Цибулевий джем
Закритий лимонний пиріг
Сирні пампушки
Мигдальний рулет з шоколадним кремом
Всего комментариев: 0
Name *:
Email *:
Code *: