Смажені кабачки «Тещин язик»: Кабачки 2-3 шт. Помідори 3-4 шт. Сир 200 г Часник 2-2,5 головки Зелень 2-3 пучка Майонез-100-150 г Яйця 4-5 шт. Борошно 6-8 ст. ложок Масло рослинне 100-200 р Сіль 1-1,5 ч. ложки. Молоді кабачки нарізати уздовж тонкими скибочками. Посолити і залишити на 10-15 хвилин. Сир нарізати невеликими тонкими скибочками. Часник очистити. Помідори нарізати кубиками або часточками. Для кляра злегка збити яйця. Спочатку обваляти кабачковий мову в борошні, потім — у збитому яйці. На сковороді розігріти рослинне масло. Обсмажити мови на середньому вогні по 5 хвилин з кожної сторони. Скибочки повинні стати м'якими. Гарячі обсмажені кабачки викласти на тарілку, намазати майонезом. З одного боку покласти шматочок сиру, з іншого боку — скибочка помідора. Потім видавити на кабачок часник і викласти жменю зелені. Згорнути кабачок рулетом, починаючи з того краю, де лежить помідор. Викласти на тарілку так, щоб край був зверху. Заколоти кабачковий рулетик зубочисткою.
|