Головна » Статті » Рецепти

Горіхово-яблучний кекс

Поєднання яблук і горіхів - це завжди смачно. І навіть якщо це не самий оригінальний рецепт випічки з яблуками, думаю що кекс багатьом сподобається.
Інгредієнти: 150 грам вершкового масла або маргарину, два яйця, 200 грамів цукру в тісто і 100 грам в начинку, 150 грам сметани, 200 грам борошна, два яблука, 100 г волоських горіхів, чайна ложка кориці, півтори чайних ложки розпушувача, пакетик ванільного цукру.
Для посипання 30 грам вершкового масла і 50 грам борошна.

Горіхи подрібніть у велику крихту, додати 100 грам цукру, корицю, перемішайте.
Вершкове масло або маргарин кімнатної температури розітріть з цукром, додайте яйця, збийте. Покладіть сметану. Борошно просіяти, змішайте з розпушувачем і ванільним цукром, додайте в олійну суміш і ретельно вимісіть тісто.
Форму для випічки застелити папером, викладіть половину тіста. Посипте трьома столовими ложками горіхової суміші. Зверху викладіть скибочки яблук (їх потрібно очистити від шкірки), залийте залишилися тестом.

Поставте кекс в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте півгодини.
Борошно розітріть з маслом, змішайте з рештою горіховою сумішшю. Кекс вийміть з духовки, посипте підготовленою сумішшю і випікайте ще хвилин 20. Перевірте готовність дерев'яною шпажкою. Готового кексу дайте охолонути у формі і потім акуратно дістаньте. Приємного апетиту!

Просмотров: 746
Категория: Рецепти |
| Теги: Кекс, цукор

Рекомендовані рецепти:

Печиво з фісташками
Рецепт салату "Хрустке задоволення"
Бутербродний торт "Полосатик"
Манник з цукатами
Яблука, фаршировані салатом
Домашні 'Рафаелло'
Всего комментариев: 0
Name *:
Email *:
Code *: