Для цього пирога ідеально підійдуть кисло-солодкі яблука. Що стосується сиру, то краще брати звичайний магазинний, але не розсипчастий, а пастоподібний - він за консистенцією більш однорідний. Для тіста: 150 грам цукру, 250 г борошна, 200 грам сиру, 150 грам вершкового масла або маргарину, два яйця, дві столові ложки крохмалю, півтори чайних ложки розпушувача. Для начинки: п'ять великих яблук, три столові ложки цукру (по смаку), щіпка кориці (якщо любите).
Борошно просіваємо на стіл гіркою, нарізаємо в неї масло або маргарин, перетираємо руками в крихту. Потім додаємо сир, цукор, вбиваємо яйця, підсипаємо крохмаль і розпушувач і замішуємо м'яке тісто. Прибираємо його на півгодини в холодильник.
Яблука очищаємо від шкірки і насіння, ріжемо тонкими скибочками. Форму змащуємо маслом. Дістаємо тісто, ділимо його на дві частини (одна повинна бути більше), більшу частину викладаємо на дно форми, розподіляємо по денця і бортикам. Кладемо яблука, посипаємо цукром і корицею. Накриваємо начинку рештою тіста і відправляємо пиріг в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо півгодини. Готового пирога даємо охолонути, посипаємо цукровою пудрою і подаємо з гарячим чаєм. Приємного чаювання!