Головна » Статті » Рецепти |
Шоколадне печиво з кракелюром
Мені часто здається, що будь-яка людина на кухні - це трішечки чарівник, адже ті таїнства, які відбуваються з його подачі, інакше, як чарами, і не назвеш. Ви, наприклад, коли-небудь спостерігали, як збиваються білки? Ні, не питаю, збивали, а саме - спостерігали? Як з безбарвної неясною субстанції поступово народжується біла невагома піна, наповнена бульбашками повітря? А розтоплювали шоколад? Коли звичайна нудна плитка перетворюється в гладку, блискучу текучу масу? Кулінарія - це мільйони маленьких чудес, потрібно тільки вміти помічати їх. Сьогоднішній рецепт - це досконале чарівництво. Звичайні непривабливі кульки тесту перетворюються в дивовижне печиво, на поверхні якого якимось неймовірним чином розповзаються красиві тріщинки. Дивлячись на них, можна нескінченно філософствувати і дивуватися неймовірним речей, які щодня відбуваються на наших з вами кухнях. Не буду відволікатися. Про печиво. Воно... ну, так, воно чарівне. Чесне слово! Ось приготуйте - і скажіть, як ще можна назвати неймовірну хрустку оболонку, ніжну вологу серединку, захоплюючі тріщинки, чудово тане на мові шоколадну розкіш, білосніжну цукровий скоринку, взрывающуюся у роті мільйоном брызгающих частинок? І все ж. Розкажіть по секрету, що вас дивує, коли ви готуєте? Інгредієнти: 1 плитка чорного шоколаду (100 г); 50 г вершкового масла; 1 склянка борошна; 1,5-2 ст. л. какао; 1/3 ч. л. солі; 3/4 склянки цукру; 2 яйця; щіпка мускатного горіха, щіпка кориці; цукрова пудра. Яйця збиваємо з цукром - маса трохи збільшиться в об ’ ємі і стане красиво-повітряно-тягуче білій. Солимо. На плиті (або в мікрохвильовій печі) розтоплюємо шоколад і вершкове масло. Вводимо шоколадну в яєчну суміш, добре розмішуємо. Додаємо какао, корицю і мускатний горіх, борошно. Виходить тягуче тісто - блискуче, красиве. Його ховаємо в холодильник - на дві години мінімум. Розігріваємо духовку до 200 градусів. З добре остиглого тесту формуємо кульки (приблизно 1,5-2 см в діаметрі), які добре обвалюємо в цукровій пудрі. Викладаємо на папір для випічки на великій відстані один від одного. Випікаємо близько 15 хвилин - піймати момент, коли печиво було тільки що ще вологим зовні, а тепер вже сухе, відразу діставайте. Охолонувши, воно набуде хрустку скоринку, а всередині залишиться кремово-вологим. Чарівного чаювання! | |
Просмотров: 873 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |