Головна » Статті » Рецепти

Шоколадне печиво з кракелюром
Мені часто здається, що будь-яка людина на кухні - це трішечки чарівник, адже ті таїнства, які відбуваються з його подачі, інакше, як чарами, і не назвеш. Ви, наприклад, коли-небудь спостерігали, як збиваються білки?
Ні, не питаю, збивали, а саме - спостерігали? Як з безбарвної неясною субстанції поступово народжується біла невагома піна, наповнена бульбашками повітря? А розтоплювали шоколад? Коли звичайна нудна плитка перетворюється в гладку, блискучу текучу масу? Кулінарія - це мільйони маленьких чудес, потрібно тільки вміти помічати їх.
Сьогоднішній рецепт - це досконале чарівництво. Звичайні непривабливі кульки тесту перетворюються в дивовижне печиво, на поверхні якого якимось неймовірним чином розповзаються красиві тріщинки. Дивлячись на них, можна нескінченно філософствувати і дивуватися неймовірним речей, які щодня відбуваються на наших з вами кухнях.
Не буду відволікатися. Про печиво. Воно... ну, так, воно чарівне. Чесне слово! Ось приготуйте - і скажіть, як ще можна назвати неймовірну хрустку оболонку, ніжну вологу серединку, захоплюючі тріщинки, чудово тане на мові шоколадну розкіш, білосніжну цукровий скоринку, взрывающуюся у роті мільйоном брызгающих частинок?
І все ж. Розкажіть по секрету, що вас дивує, коли ви готуєте?
Інгредієнти:
1 плитка чорного шоколаду (100 г);
50 г вершкового масла;
1 склянка борошна;
1,5-2 ст. л. какао;
1/3 ч. л. солі;
3/4 склянки цукру;
2 яйця;
щіпка мускатного горіха, щіпка кориці;
цукрова пудра.
Яйця збиваємо з цукром - маса трохи збільшиться в об ’ ємі і стане красиво-повітряно-тягуче білій. Солимо.
На плиті (або в мікрохвильовій печі) розтоплюємо шоколад і вершкове масло.
Вводимо шоколадну в яєчну суміш, добре розмішуємо.
Додаємо какао, корицю і мускатний горіх, борошно.
Виходить тягуче тісто - блискуче, красиве. Його ховаємо в холодильник - на дві години мінімум.
Розігріваємо духовку до 200 градусів.
З добре остиглого тесту формуємо кульки (приблизно 1,5-2 см в діаметрі), які добре обвалюємо в цукровій пудрі.
Викладаємо на папір для випічки на великій відстані один від одного.
Випікаємо близько 15 хвилин - піймати момент, коли печиво було тільки що ще вологим зовні, а тепер вже сухе, відразу діставайте. Охолонувши, воно набуде хрустку скоринку, а всередині залишиться кремово-вологим.
Чарівного чаювання!
Просмотров: 873
Категория: Рецепти |
| Теги: це, печиво

Рекомендовані рецепти:

Чанахи: рагу по-грузинськи
Бутерброди "Пікантні"
Маковий пиріг з шоколадним кремом
Кекс столичний
Рулет маковий на дріжджах
Морозиво з апельсиновим соком і цедрою і шоколадом
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: