Смажена спинка осетра: осетрина (філе зі шкірою) — 700г сочевиця — 400г слабосолона грудинка — 100г цибуля ріпчаста — 1 шт. вершки — 100 мл оливкова олія — 100 мл гвоздика — 2 шт. петрушка, чебрець (зелень) — 1 пучок лавровий лист — за смаком сіль, мелений перець — за смаком. Попередньо вимочувати сочевицю в холодній воді протягом 2 годин. Потім покласти сочевицю в каструлю з холодною водою, довести до кипіння і зняти шумівкою піну. Додати цибулину з уткнутими в неї паличками гвоздики, слабосолону грудинку, нарізану кубиками, і пучок зелені, перев'язаний ниткою. Варити, закривши кришкою, протягом 40 хвилин на слабкому вогні. Готовий гарнір вийняти з води. Дати стекти залишкам води і відкласти грудинку. Сочевицю знову покласти в каструлю, приправити сіллю і меленим перцем, додати 50 мл оливкової олії. Відставити. Розрізати філе осетрини на 4 шматки. Розігріти сковороду з антипригарним покриттям, налити в неї трохи оливкової олії і в ньому на повільному вогні смажити осетрину протягом 8 хвилин, поклавши її шкірою вниз. Приготування соусу: подрібнити міксером 4 ст. л. сочевиці, потім додати вершки. Приправити сіллю і перцем. Добре змішати. Протерти через сито і збити віночком з 50 мл оливкової олії.Викласти сочевицю на середину блюда, шматки осетрини і кубики грудинки розкласти зверху. Навколо полити соусом.
|