Рецепт простого салату-гарнір (також можна використовувати для приготування бутербродів) для любителів буряків і страви з цього овочу.
Список складових для приготування бурякової ікри: дві великих буряків, три середніх розмірів моркви, три репчатых цибулини, одна головка часнику, рослинна олія, сіль, перець і інші приправи за смаком.
Ріпчасту цибулю необхідно очистити, дрібно порізати і обсмажити до золотистого кольору. Буряк слід відварити в шкірці приблизно до напівготовності, після чого її потрібно охолодити і почистити, а потім натерти на крупній тертці. Моркву треба почистити і також натерти на тертці, після чого обсмажувати киплячому маслі протягом декількох хвилин, а після цього додати на сковорідку натерту буряк і тушкувати приблизно півгодини. Додати до моркви та буряку обсмажений ріпчасту цибулю і готувати ще близько 10 хвилин, потім зняти з вогню і додати подрібнений часник (дрібно нарізаний або ж пропущений через чеснокодавку). Всю масу перемішати і остудити.
|