Скумбрія, запечена в духовці: скумбрія свіжоморожена 1 шт. ріпчаста цибуля 1 шт. кетчуп 2-3 ст. л. майонез 2-3 ст. л. приправа до риби за смаком сіль і мелений чорний перець за смаком пергаментний папір для випічки лимон для подачі. скумбрію Розморозити, почистити від нутрощів дуже ретельно, прибравши чорну плівочку з усіх боків. Помити під проточною водою. Якщо ви готуєте рибку на святковий стіл, то варто залишити голову, якщо ж для себе, то її можна відрізати. Нарізати рибу на порційні шматочки, посолити і приправити спеціями для риби. Ріпчасту цибулю очистити від шкірки і нарізати кільцями товщиною 3-5 мм. Приготувати соус, для цього необхідно змішати майонез із кетчупом до однорідності.Вмочити кожен шматочок скумбрії в соусі. Лист для випічки застелити пергаментним папером. Викласти на деко скумбрію, покласти між шматочками по колечку ріпчастої цибулі.Поверх скумбрії нанести хвилястою лінією візерунок з кетчупу і майонезу.Поставити в розігріту духовку до 160 градусів і випікати близько 30 хвилин до готовності.Готовність можна визначити на око. Іноді я так і роблю — розігріваю духовку до 180 градусів і стежу за скумбрією хвилин 15-20, до тих пір, поки рибка не покриється апетитною скоринкою по всій довжині. Готову скумбрію остудити і прикрасити часточками лимона перед подачею.
|