Головна » Статті » Рецепти

Скільки часу варяться яйця?
Багато господині особливо і не замислюються, скільки ж часу потрібно варити ті чи інші продукти. Зокрема, ті ж горезвісні яйця, які в залежності від їх різновиди варяться по-різному.
1. Яйця курячі варять в середньому від 3 до 20 хвилин, все буде залежати від того, яких цілей вони нам знадобляться.
некруто зварені яйця варять - від 3 до 5 хвилин;
яйця в мішечок варять - від 5 до 8 хвилин;
яйця варять круто - від 15 до 20 хвилин.
Деякі особливості при варінні яєць:
перед тим як варити яйця, їх треба добре помити.
закладати яйця треба тільки в холодну воду.
варити яйця треба на середньому вогні.
переварювати яйця не слід, максимум для варіння яєць курячих - 20 хвилин.
при варінні яєць треба кинути дрібку солі.
щоб яйця краще очищалися, треба їх поставити відразу після варіння під струмінь холодної води.

2.Яйця перепелині варять від 1 до 5 хвилин:
- некруто - від 1 до 2 хвилини;
- круто - 5 хвилин.
Деякі особливості в приготуванні перепелиних яєць:
для приготування перепелиних яєць некруто треба опустити їх на 1 або 2 хвилини в киплячу воду. Шкірка у яєць не полопается.


3.Страусині яйця варяться від 45 до 70 хвилин:
- для приготування яйця страуса некруто потрібно покласти його в холодну воду, довести до кипіння і варити протягом 45 хвилин.
- круто страусині яйця варяться - 60 або 70 хвилин.
Деякі особливості страусиних яєць:
такі яйця вважаються дуже дієтичними, так як вміст холестерину і жиру в них набагато менше, ніж у яйцях домашніх птахів.
при вазі страусиного яйця в 1,6 кілограм в ньому міститься білка - 1000 грамів і жовтка - 320 грамів.
з одного яйця страуса можна зробити яєчню на десять осіб.
в діаметрі яйця страуса досягають близько 20 сантиметрів.
страусині яйця все частіше і частіше стали зустрічатися на великодньому столі, їх також стали фарбувати, як і курячі і перепелині яйця.
важать страусині яйця приблизно від півтора до 2 кілограм.

4.Качині яйця варять не менше 12 хвилин. Перед тим, як їх зварити, яйця повинні бути піддані ретельній миття. Потім вони закладаються в каструлю і заливаються холодною водою.

5.Гусячі яйця варяться 15 хвилин. Для цього яйця потрібно дуже добре промити, потім покласти в каструлю, залити водою і варити під кришкою на середньому вогні.
Просмотров: 573
Категория: Рецепти |
| Теги: яєць, яйця

Рекомендовані рецепти:

Три рецепти хачапурі
Швидкі пиріжки на кефірі
Гулаб-джамун
Шоколадно-кавовий пиріг з чорносливом
Омлет-бісквіт
Сирний крем з бананами і фініками
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: