Список потрібних для приготування десерту продуктів: 70 грамів гіркого шоколаду, 25 грамів цукру, 35 г вершкового масла, одне яйце, один яєчний жовток, одна їдальня ложка борошна, щіпка солі, 600 грамів сиру, 400 мл вершків, чотири столові ложки цукру, одна чайна ложка натертої цедри лимона. Гіркий шоколад поламати, вершкове масло порізати і всі разом розтопити на водяній бані і перемішати до однорідності. Яйце, яєчний жовток і цукор збити в піну, а потім з'єднати з шоколадно-олійною масою, розмішати і злегка збити. Додати до суміші борошно і сіль і знову розмішати. Шість жароміцних формочки змастити вершковим маслом і розлити в них порівну шоколадне тісто, після чого випікати в духовці, розігрітій до 200 градусів, близько п'яти-шести хвилин, а потім трохи остудити. Сир з вершками, цукром і цедрою лимона збити з допомогою міксера, а потім отриману сирну масу викласти у формочки на шоколадну основу. Перед подачею такий десерт необхідно буде остудити.
|