Сирний кекс з куркою: 0,5 кг курячого філе 200 гр. сметани 150 гр. вершкового масла 150 гр. пармезану 4 яйця 2 ч. л. розпушувача 1 повний тонкий стакан борошна жменя листя базиліка сіль, перець, паприка. Куряче філе обмиваємо, нарізаємо на тонкі довгі скибочки. Після обвалюємо в паприці (можливе додавання інших улюблених приправ) і обсмажуємо на 50 гр. вершкового масла. Під кінець готування солимо і перчимо. Яйця з'єднуємо з добре розм'якшеним вершковим маслом (100 гр.). Додаємо в яєчну суміш сметани і 1 ч. л. паприки, доводимо тісто до однорідного стану. Всипаємо борошно і розпушувач. Додаємо 100 гр. тертого пармезану. На дно форми викладаємо курку, поверх листя базиліка, заливаємо приготованим тестом. Відправляємо в духовку на 45-50 хвилин при температурі 200 градусів. Поки кекс ще гарячий. Перевертаємо його на тарілку і зверху посипаємо рештою тертого пармезану. Далі посипаєте кропом і подаєте до столу.
|