Сирний десерт: желатин 20-25 г, молоко-1,5 склянки, сир 400 г (2 пачки кремоподібного 5% жирн.) сметана 250 г, цукор 1 склянку, ванільний цукор 2 столові ложки шоколад 50 р 1 банан. Желатин замочити в холодному молоці і залишити на 1-2 години до набухання. Набряклий желатин нагрівати до повного розчинення, але не кип'ятити. У гарячий розчин желатину ввести цукор і ванільний цукор і розмішувати до повного розчинення цукру. Процідити. Сир (якщо дуже зернистий протерти через сито) і сметану збити міксером. Додати желатинову суміш і знову добре перемішати. Маса буде злегка тепла. Розділити на дві частини, в одну з них додати розтоплений шоколад. Білу масу вилити в холодну форму і прибрати в холодильник на 30 хв., а шоколадну залишити остигати при кімнатній температури. На загуслу білу масу покласти половинки банана (як на фото) і акуратно вилити шоколадну масу. Прибрати в холодильник на всю ніч. Форму з застиглим десертом поставити в теплу воду на кілька хвилинок (1-3), перевернути, викласти сирний десерт на блюдо і прикрасити крихтою шоколадного печива.
|