Або слойки, «вушка», «гусячі лапки», або просто - сирні конвертики - суть від цього не змінюється. Нехитрий рецепт, улюблений і випробуваний ще нашими мамами та бабусями.
Інгредієнти: 400 грам сиру, 150 грамів маргарину або вершкового масла, 2-5 столових ложок цукру (це справа смаку), два яйця, дві склянки борошна, чайна ложка розпушувача, пакетик ванільного цукру.
Масло для печива має бути м'яким, кімнатної температури, але розтоплювати його не потрібно ні в якому разі - інакше муки піде більше і печиво буде твердим. Сир розминаємо, змішуємо з маслом, збитими яйцями, просіяним борошном і розпушувачем. В окремому посуді змішуємо цукор і ванільний цукор. Якщо любите солодку випічку, то можна цукор додати в тісто. Тісто розгортаємо в пласт товщиною в півсантиметра, склянкою вирізаємо кружечки. Вмочуємо однією стороною в цукор, складаємо навпіл. Знову опускаємо в цукор і звертаємо ще раз. Верх присипаємо цукром. Викладаємо на деко (його краще застелити пергаментом) і випікаємо при температурі 180 градусів 20-25 хвилин (до золотистого кольору).
|