Сир для кексів підійде будь-який, в тому числі і зернистий. Якщо будуть попадатися вкраплення сиру, смак вийде ще цікавіше. Інгредієнти: 250-300 грам сиру, 150 грамів маргарину або вершкового масла, 250 г цукру, чотири яйця, половина склянки родзинок (орієнтовно, але чим більше родзинок - тим смачніше), неповна чайна ложка соди (погасити оцтом), дві склянки борошна (можливо трохи більше або менше).
Кількість борошна залежить від вологості сиру. Якщо він розсипчастий і сухуватий - то муки піде менше, якщо вологий, пастоподібний - трохи більше. Сир розтираємо з яйцями і цукром, щоб всі великі грудочки розім'ялися. Дрібні можна залишити. Потім додаємо розм'якшений до кімнатної температури маргарин (розтоплювати його не потрібно, він повинен бути м'яким, але не рідким). Додаємо борошно, гашену соду і розпарений ізюм. Даємо тісту трохи постояти і розкладаємо по змазаним маслом формочках. Заповнювати їх потрібно наполовину, під час випікання кекси сильно піднімуться. Випікаються кекси при температурі 180-200 градусів приблизно півгодини (до красивого золотистого кольору).
|