Головна » Статті » Рецепти

Сирні бабки
За технологією приготування сирні бабки чимось нагадують ліниві вареники - сир також змішується з борошном і яйцями, тісто відварюється. Відмінність в тому, що сирні кульки потрібно ще запекти в сметанною заливці. Її можна зробити з маком або без нього.
Необхідні продукти:

600 грам сиру
Три столові ложки цукру
Щіпка солі
Чотири - п'ять столових ложок борошна (залежить від вологості сиру)
Два яйця

Для заливки

400 грам сметани
Три столові ложки цукру
Три столові ложки маку (не обов'язково)

Сир розтираємо з цукром і яйцями, додаємо дрібку солі. Підсипаємо чотири столові ложки борошна, розмішуємо. Якщо маса вийшла рідкувата - додаємо ложку борошна.
Вологими руками відщипуємо невеликі шматочки тіста і робимо кульки завбільшки з волоський горіх. Опускаємо в киплячу воду, як спливуть - дістаємо шумівкою і перекладаємо в змащену вершковим маслом форму для запікання.
Готуємо заливку. Змішуємо сметану з цукром (і маком - якщо додаєте), злегка збиваємо виделкою. Заливаємо цим соусом сирні кульки і ставимо в духовку. Запікаємо при температурі 180 градусів приблизно півгодини.
В серединку сирних кульок можна покласти шматочок кураги або чорносливу, вишеньку (без кісточки), родзинки.
Просмотров: 723
Категория: Рецепти |
| Комментарии: 1 | Теги: сирні, кульки

Рекомендовані рецепти:

Салат ананасно-маслиновый
Курчата з грибами
Сирники
Молоді кабачки в горіховому соусі
Салат "Салют"
Коржики на кефірі "від бабусі"
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: