Головна » Статті » Рецепти |
Сирні бабки
За технологією приготування сирні бабки чимось нагадують ліниві вареники - сир також змішується з борошном і яйцями, тісто відварюється. Відмінність в тому, що сирні кульки потрібно ще запекти в сметанною заливці. Її можна зробити з маком або без нього. Необхідні продукти: 600 грам сиру Три столові ложки цукру Щіпка солі Чотири - п'ять столових ложок борошна (залежить від вологості сиру) Два яйця Для заливки 400 грам сметани Три столові ложки цукру Три столові ложки маку (не обов'язково) Сир розтираємо з цукром і яйцями, додаємо дрібку солі. Підсипаємо чотири столові ложки борошна, розмішуємо. Якщо маса вийшла рідкувата - додаємо ложку борошна. Вологими руками відщипуємо невеликі шматочки тіста і робимо кульки завбільшки з волоський горіх. Опускаємо в киплячу воду, як спливуть - дістаємо шумівкою і перекладаємо в змащену вершковим маслом форму для запікання. Готуємо заливку. Змішуємо сметану з цукром (і маком - якщо додаєте), злегка збиваємо виделкою. Заливаємо цим соусом сирні кульки і ставимо в духовку. Запікаємо при температурі 180 градусів приблизно півгодини. В серединку сирних кульок можна покласти шматочок кураги або чорносливу, вишеньку (без кісточки), родзинки. | |
Просмотров: 767 Категория: Рецепти |
| |
| Комментарии: 1 | |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |