Швидкий рулет з яблучною начинкою: Тісто: 4 яйця 4 ст. л. з гіркою пшеничного борошна 0,5 ч. ложки розпушувача 4 ст. л. цукру Для начинки: 3-4 кислих зелених яблука 2 ст. л. цукру 1 ч. л. лимонної цедри. Яблука очистити від шкірки і насіння. Натерти на тертці, віджати від соку, додати цукор і цедру. Терті яблука викласти на деко, застелене папером для випічки і злегка змащений маслом, і вирівняти. Зверху можна посипати корицею. Відокремити білки від жовтків. Жовтки збити, додати цукор і знову збити хвилини три. Додати просіяне борошно і розпушувач. Добре перемішати. Білки збити до м'яких піків і акуратно вмішати в тісто. Рівномірно викласти тісто поверх яблучної маси, розрівняти. Випікати в прогрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин. Деко з готовим бісквітом накрити чистим рушником, перевернути бісквіт на рушник начинкою вгору, зняти папір і відразу ж, за допомогою рушника, загорнути рулетом так, щоб яблучна начинка виявилася усередині. Злегка посипати цукровою пудрою.
|