Головна » Статті » Рецепти |
Швидке дріжджове тісто
Тісто дійсно швидке в приготуванні і універсальний - підходить і для смажених пиріжків, і для печених, для великих пирогів і для дрібної випічки. Продукти: Півкілограма борошна Склянку молока Чайна ложечка цукру Половина чайної ложечки солі Одне - два яйця Дві - три столових ложки рослинного масла 30 грам мокрого (звичайних) дріжджів У теплому молоці розвести цукор і дріжджі. Борошно просіваємо гіркою, робимо в середині поглиблення, вливаємо дріжджі з молоком. Не перемішуємо! Залишаємо як є, дріжджі незабаром почнуть бродити і з'явиться шапочка піни, бульбашки. Тоді додаємо яйця (їх попередньо збити з сіллю) і починаємо вимішувати, підсипаючи борошно від країв до середини. В процесі замісу підливаємо рослинне масло. Коли всі продукти з'єднуватися і тісто стане м'яким, його потрібно обов'язково побити об стіл - воно буде ще м'якше, більш однорідної консистенції. Одразу ж після замісу можна приступати до розбирання. Якщо потрібні маленькі пиріжки, то поки ви зліпіть останній пиріжок, перші добре піднімуться і будуть готові до випічки. Великого пирога можна дати трохи підійти (з півгодинки) і потім ставити в духовку. Випікати як звичайну дріжджову випічку. | |
Просмотров: 648 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |