Головна » Статті » Рецепти

Швидке дріжджове тісто
Тісто дійсно швидке в приготуванні і універсальний - підходить і для смажених пиріжків, і для печених, для великих пирогів і для дрібної випічки.
Продукти:

Півкілограма борошна
Склянку молока
Чайна ложечка цукру
Половина чайної ложечки солі
Одне - два яйця
Дві - три столових ложки рослинного масла
30 грам мокрого (звичайних) дріжджів

У теплому молоці розвести цукор і дріжджі. Борошно просіваємо гіркою, робимо в середині поглиблення, вливаємо дріжджі з молоком. Не перемішуємо! Залишаємо як є, дріжджі незабаром почнуть бродити і з'явиться шапочка піни, бульбашки. Тоді додаємо яйця (їх попередньо збити з сіллю) і починаємо вимішувати, підсипаючи борошно від країв до середини. В процесі замісу підливаємо рослинне масло. Коли всі продукти з'єднуватися і тісто стане м'яким, його потрібно обов'язково побити об стіл - воно буде ще м'якше, більш однорідної консистенції.

Одразу ж після замісу можна приступати до розбирання. Якщо потрібні маленькі пиріжки, то поки ви зліпіть останній пиріжок, перші добре піднімуться і будуть готові до випічки. Великого пирога можна дати трохи підійти (з півгодинки) і потім ставити в духовку. Випікати як звичайну дріжджову випічку.
Просмотров: 585
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, дріжджі

Рекомендовані рецепти:

Ковбаса кров'яна
Відкритий пиріг з цибулею і фаршем
Пиріжки з капустою пісні
Баклажани по-корейськи
Італійські медові пончики
Кекс "селянські"
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: