Головна » Статті » Рецепти

Шпик по-угорськи
Шпик по-угорськи, це той спосіб обробки і приготування свинячого сала, від якого дуже важко відмовитися, навіть тим, хто невпинно стежить за своєю фігурою. Тим більше, що є його треба, відрізаючи великим гострим ножем тонюсенькими смужками, з самим корисним для здоров'я зерновим хлібом. Та ще заїдаючи великою кількістю свіжих овощей.Итак, спочатку потрібно вибрати вихідну сировину, найсвіжіше і хороше. Для шпику ідеально підходить сало зі спини і знизу, збоку. Так що, "розкрутіть" продавця на правду, купивши саме те, що потрібно.
Тепер треба витримати покупку в холодильнику не менше 4-х днів, просто загорнуте в пергаментний папір, щоб "дихало".
Подію цього часу, щедро натираємо шматок з усіх боків великою кам'яною сіллю, укладаємо шкіркою вгору у відповідну за розмірами посуд на пару днів, потім дістаємо, зчищають вологий соляної шар і знову просто присипаємо, залишаючи знову лежати. І так робимо 2 тижні! Це потрібно, щоб сіль "витягла" всю вологу.
Тепер самої час повністю звільнити наш шматочок від солоної кірки, досуха обтерти паперовими рушниками і, не економлячи, натерти шпик сумішшю товченого часнику і меленої паприки. Ще добу полежить і можна пробувати!
Просмотров: 544
Категория: Рецепти |

Рекомендовані рецепти:

Булочки з корицею
Фруктові пончики
Сирна запіканка з родзинками
«Рафаелло» з плавлених сирків
Лазанья з м'ясом і шпинатом
Шоколадна баба (рецепт)
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: