Шпик по-угорськи, це той спосіб обробки і приготування свинячого сала, від якого дуже важко відмовитися, навіть тим, хто невпинно стежить за своєю фігурою. Тим більше, що є його треба, відрізаючи великим гострим ножем тонюсенькими смужками, з самим корисним для здоров'я зерновим хлібом. Та ще заїдаючи великою кількістю свіжих овощей.Итак, спочатку потрібно вибрати вихідну сировину, найсвіжіше і хороше. Для шпику ідеально підходить сало зі спини і знизу, збоку. Так що, "розкрутіть" продавця на правду, купивши саме те, що потрібно. Тепер треба витримати покупку в холодильнику не менше 4-х днів, просто загорнуте в пергаментний папір, щоб "дихало". Подію цього часу, щедро натираємо шматок з усіх боків великою кам'яною сіллю, укладаємо шкіркою вгору у відповідну за розмірами посуд на пару днів, потім дістаємо, зчищають вологий соляної шар і знову просто присипаємо, залишаючи знову лежати. І так робимо 2 тижні! Це потрібно, щоб сіль "витягла" всю вологу. Тепер самої час повністю звільнити наш шматочок від солоної кірки, досуха обтерти паперовими рушниками і, не економлячи, натерти шпик сумішшю товченого часнику і меленої паприки. Ще добу полежить і можна пробувати!
|