Своєю назвою цей салат зобов'язаний виключно своїм зовнішнім оформленням, виконаним у вигляді кавунової часточки, і більше ніякого стосунку до цієї баштанної культури не має. Тим не менш такий рибний салат виходить, по-перше, просто чудовий на смак, ну і по-друге, дивно ошатним з увазі, що робить його просто прекрасним блюдом до будь-якого свята, здатним здивувати і порадувати гостей!
Необхідні складові для приготування салату "Скибочка кавуна": одна банка консервованого тунця, одна-дві середні морквини, один стакан рису, три-чотири курячі яйця, паяти-шість невеликих маринованих огірочків, 100 грамів твердого сиру, а також зелений лук або зелень петрушки і маслини для оформлення і прикраси салату.
Консервований тунець потрібно перекласти в підходящу миску і добре розім'яти. Моркву відварити до готовності, почистити і порізати кубиками (не забути залишити якусь кількість моркви для оформлення салату), курячі яйця круто і теж порізати. Рис слід відварити таким чином, щоб він вийшов досить розсипчастим і потім остудити. Твердий сир натерти на середній тертці і залишити небагато для прикраси. Мариновані огірки порізати невеликими кубиками. Всі підготовлені інгредієнти додати в миску до тунцу і, заправивши майонезом, перемішати. На плоске блюдо викласти салат у формі скибочки кавуна і оформити зеленню, дрібно натертим сиром і морквою, а з маслинок зробити "кавунові насіннячка".
|