Шоколаду з какао-масла і тертого какао: Масло какао 50г Терте какао 100г Мед,або згущене молоко,або сироп топінамбура 2 ст. л. Стручок ванілі за бажанням. Поставити дві каструлі на водяну баню. Верхня каструля,в якій ми будемо варити шоколад, повинна бути абсолютно сухою,віночок і формочки для шоколаду-теж.Набрати у велику каструлю гарячої води і поставити на неї меншу,дно маленької каструлі має лише торкатися води. Як тільки з'являться перші бульбашки води,вогонь зменшуємо до «3» і кладемо масло какао,вона відразу ж починає плавитися. На цьому ж етапі можна покласти і стручок ванілі. Поки масло плавиться,нарізати терте какао: Коли масло остаточно розтопиться,необхідно перемішати його віночком і всипати какао терте: Воно відразу ж почне плавитися. Віночком злегка помішувати масу до повного розчинення какао,а потім влити при помішуванні,будь підсолоджувач(мед,згущене молоко або сироп топінамбура).За смаком ви можете збільшити кількість підсолоджувача. Добре перемішати віночком,вийняти верхню каструльку,витерти рушником дно і розлити по формочках.Формочки обов'язково поставити на піднос,остудити при кімнатній температурі і поставити в холодильник.
|